Skoči na glavno vsebino

V tednu slovenske hrane smo v torek, 12. 11. 2024, z učenci razredne stopnje kuhali
tradicionalno slovensko kosilo. Pripravili smo pražen krompir, kislo zelje z ocvirki, kranjsko
klobaso in za posladek štrudelj – tisti pravi, z domačim vlečenim testom. Učenci so jokali od
zadovoljstva, k temu jih je spodbudilo tudi lupljenje čebule. Dve šolski uri so delali kot dobro
naoljen stroj in bili na koncu s pokušino jedi izjemno zadovoljni!
Nezadovoljstvo so izražali učenci predmetne stopnje, saj niso prejeli povabila na pojedino.
Zato smo v petek, 15. 11. 2024, z učenci celotne šole pripravili tradicionalni slovenski zajtrk.
Učenci so zamesili testo in oblikovali žemlje, zavreli domače mleko, narezali in razdelili
domače maslo, oprali in očistili jabolka, razdelili med ter s prtički oblikovali pogrinjek. Žemlje
so bile pečene ravno v času malice in so se z ostalimi dobrotami kar topile v ustih.

Slikovni utrinki so tukaj.

Špela Černe

Dostopnost